کارخانه شالیکوبی و مراحل تبدیل شلتوک به برنج سفید:
به کلیه عملیات پس از خرمنکوبی به منظور تبدیل شلتوک به برنج سفید در کارخانه شالیکوبی فرآیند تبدیل برنج گفته میشود و شامل خشک کردن، تمیزکردن، پوست کندن، سفید کردن، براق کردن و درجهبندی میباشد. برای تبدیل شلتوک به برنج سفید در کارخانه شالیکوبی از دستگاه های مختلفی استفاده میشود. برای عمل پوست کندن شلتوک، لازم است میزان رطوبت آن تا حد لازم کاهش داده شود که برای این کار از روش سنتی نور خورشید یا دستگاه های خشک کن صنعتی استفاده میشود. پس از خشک کردن شلتوک، با استفاده از ماشین های پوستکن و سفیدکن، پوسته و سبوس از دانه جدا و برنج سفید تولید میشود.
شرکت توان رسانای کادوس با بهره گیری از جدیدترین تکنولوژی روز، مجری سیستم های کنترل و منیتورینگ شالیکوبی ها در استان گیلان می باشد.
مشکلات عمده در شالیکوبی ها:
عمده مشکلات شالیکوبی ها به دو بخش زیر برمی گردد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود:
- فرایند خشک کردن شلتوک (خشک کنها)
- کنترل بار محرکه های الکتریکی (موتورها)
فرآوری نامناسب برنج، ریشه در خشک کردن غیراصولی شالی و عدم آشنایی کاربران از مکانیزم انتقال رطوبت در دانههای برنج دارد.
در خشک کن شالیکوبی بستر ثابت، عمدتاً با استفاده از سوخت گاز شهری (یا گازوئیل) و حرارت مستقیم شلتوک خشک میشود. در اغلب موارد در این خشک کنها شلتوک تا ارتفاع حدود ۱ متر در مخزن ریخته شده و جریان هوای گرم تولیدی توسط مشعل بصورت مستقیم از قسمت زیرین به توده شلتوک دمیده می شود. هوای گرم پس از عبور جریان از لابلای شلتوک ها سرد شده و با رطوبت زیاد از سطح فوقانی مخزن خارج میشود. معمولاً بیش از ۹۰ درصد این خشک کنها فاقد هرگونه سیستم های اندازه گیری دما و تنظیم بوده و تبحر و دقت مسئول فنی (در اصطلاح محلی مکانیک) در کاربرد این خشک کنها نقش تعیین کنندهایی دارد. در اکثر اوقات مسئول فنی بر حسب تجربه حرارت مشعل را در زمان های مختلف طوری تنظیم میکند که شلتوک ورودی به مخزن، به میزان مورد نظر خشک شود. این مقدار در کارخانه ها معمولاٌ با استفاده از رطوبت سنج های دستی به صورت موضعی و در فواصل زمانی دلخواه اندازه گیری می شود. همچنین تجربه اپراتور بهره برداری در سنجش میزان رطوبت شلتوک خشک شده با توجه به وضعیت ظاهری شلتوک نقشی حیاتی در خاتمه زمان رطوبت گیری در خشک کن ها دارد.
محدوده دمایی مورد استفاده اغلب خشک کن های رایج در استان های شمالی کشور بین ۳۰ تا ۴۵ درجه سانتیگراد و بصورت پلکانی است. در این فرایند که شالی در ابتدا دارای رطوبت بالا است (بین ۱۵ تا ۱۸ درصد)، عملیات هوادهی با دمای محیط به مدت حدود ۲ ساعت انجام میشود. پس از آن شعله مشعل طوری تنظیم میشود که دمایی در حدود ۳۵ درجه سانتیگراد برای مدت ۸ ساعت وارد توده شلتوک شده و پس از آن تا افزایش حرارت مشعل دما را به حدود ۴۵ درجه رسانده و طی مدت ۴۸ تا ۶۰ ساعت شلتوک تا رطوبت ۸ تا ۱۰ درصد خشک میشود. مطالعات میدانی و اندازه گیری های انجام شده نشان می دهد که تلرانس دمای فرض شده در فرایند خشک کردن شلتوک در حدود ۱۰ درجه سانتیگراد می باشد. همچنین برای کنترل میزان گرمای وارد شده به خشککن به نصب ترموستات و مدار فرمان برای کنترل مشعل نیاز است. لذا اندازه گیری دیجیتالی و لحظه به لحظه دما، رطوبت مورد نیاز بوده و استفاده از تجهیزات کنترلی ترموستاتی و مدار فرمان برای خشک کن های رایج بسیاری ضروری بوده و نقش چشمگیری در بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش زمان فرایند دارد.
شرکت توان رسانای کادوس با بهره گیری از جدیدترین تکنولوژی روز، مجری سیستم های کنترل و منیتورینگ شالیکوبی ها در استان گیلان می باشد.
- کنترل بار محرکه های الکتریکی (موتورها)
در مراحل مختلف فرآیند عملآوری برنج از شلتوک شامل خشک کردن، پوست کندن، سفید کردن، انتقال بین بخشها مانند بالابرها و … موتورهای القایی نقشی حیاتی و اصلی را ایفا می نمایند. از طرف دیگر، کنترل مقدار بار (Load) این موتورها با توجه به نوع شلتوک/برنج، میزان رطوبت و … و در بسیاری از موارد می تواند فراتر از ظرفیت این موتورها فراتر رود. در پیک بار مصرفی استفاده گاهاَ بار زیادی را تحمل می کند. بعضا میزان باری که روی موتور می باشد بدلیل عدم مکانیزه بودن، انجام فرایندها بصورت دستی و عدم تناسب بار با توان موتور، دچار اضافه بار (اورلود)، افت شدید ولتاژ و افزایش جریان که منجر به آسیب رسیدن به موتور می گردد.
اتوماسیون صنعتی و کنترل هوشمند
با توجه به اهمیت پارامترهای کنترلی (کنترل دما و رطوبت برنج در مرحله خشک کردن، کنترل میزان بار موتور) و تاثیرگذاری آنها بر روی کاهش مصرف انرژی و بهینه سازی زمان این فاکتورها بسیار حیاتی خواهد بود. سیستم مانیتورینگ، به صورت یکپارچه پارامترهای محیطی را پایش کرده و در صورت تخطی پارامترهای مورد نظر از محدوده مجاز از طریق تشخیص شرایط به وسیله انواع حسگرها، با ارسال انواع اخطارها از قبیل اطلاعرسانی از طریق ارسال پیامک، نوتیفیکیشن در سامانه و ایمیل و آژیر اخطار، افراد مسئول از موضوع با خبر خواهند شد. همچنین این سامانه دارای امکانات پیشرفته بازیابی خودکار بوده که میتواند در زمان تشخیص شرایط محیطی نامطلوب، به صورت اتوماتیک سیستم های تهویه مطبوع پشتیبان و فنهای اضطراری را فعال سازد و یا سیستم را به صورت نرم افزاری خاموش کند.
شرکت فنی و مهندسی توان رسانای کادوس (T.R.K.) با همکاری شرکت اویو امکانات زیر را جهت بازدهی هر چه بهتر عرضه می نماید:
- قابلیت مانیتورینگ و کنترل از راه دور متغیرهای دما، رطوبت، ولتاژ، جریان و… بر روی کامپیوتر، لبتاپ، موبایل، ال سی دی یا تاچ پنل
- امکان کنترل محلی و ربموت ( از راه دور) دستگاههای هواساز، فنهای دمنده و مکنده، رطوبت ساز و ….
- امکان ارسال پیامک و ترسیم نمودار ( لحظهای، روزانه، ماهانه و سالانه تا 5 سال) پارامترهای کنترلی
- امکان طراحی سناریوهای مختلف در صورت تغییرات پارامتری به صورت نامحدود
- تهیه گزارش و تهیه فایل اکسل از ریکوردها
- دارای یک سال گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش
- چند زیانه با پشتیبانی از زبان فارسی
- امکان شخصی سازی برای سازمانها و کاربران با نیازهای خاص
- سازگار با پروتکل جهانی اتوماسیون
- امکان استفاده همزمان سیستم بیسیم و باسیم
- سیستم چندکاربره با سطوح دسترسی متفاوت
- تعریف حق دسترسی برای هر مکان و هر قطعه
- نرم افزار اختصاصی برای IOS, Android, Mac, Windows, Linux
- کارکردن بدون اختلال در صورت قطع اینترنت یا شبکه
- امکان سناریونویسی با تاریخ شمسی
- امکان نمایش مصرف انرژی و محاسبه هزینه به ریال
- امکان تعریف سناریو جهت بهینه سازی در مصرف انرژی
شرکت توان رسانای کادوس با بهره گیری از جدیدترین تکنولوژی روز، مجری سیستم های کنترل و منیتورینگ شالیکوبی ها در استان گیلان می باشد.
کنترل دما و رطوبت دستگاه خشک کن :
پس از قرارگیری برنج در داخل خشککن بستر ثابت، سنسورهای رطوبت و دما که بصورت میلهای و قابل حرکت میباشد در داخل استخر برنج قرارداده میشود. با استفاده از مونیتورینگ سیستم هوشمند نوسانات دما و رطوبت به صورت منحنی قابل مشاهده می باشد. مقادیر دما و رطوبت همچنین قابل ذخیره سازی به صورت اکسل، پی دی اف و عکس بوده و متناسب با شرایط دما و رطوبت برنج و هرگونه اختلال در عملکرد امکان ارسال پیامک، آژیر و … وجود داشته و می توان سناریو مشخصی را راه اندازی نمود. در این سیستم رطوبت به صورت درصد و دما با درجه سانتیگراد نمایش داده میشود و برروی همه اپلیکیشن های موجود در دسترس خواهد بود.
کنترل توان موتورهای موجود در شالیکوبی ها:
با قرارگیری ماژول جریان در مسیر موتور، امکان مشاهده جزییات عملکرد موتور به صورت منحنی و… وجود داشته و امکان اجرای سناریو مورد نظر را دارد.
ماژول جریان برای اندازهگیری کمیتهای برق استفاده میشود که میتواند به یک مصرفکننده سهفاز متصل شده و کمیت های برق آن را اندازه گیری نماید و توسط نرم افزارOVIO ، PLC،HMI،PC آنها را مانیتورینگ کرد .
خانواده ترانسمیتر کمیت های برق سه فاز شامل سه گروه محصول می باشد :
1- ولتمتر/آمپرمتر
- ولتمتر و آمپرمتر
- مولتیمتر AC کمیتهایی که توسط این دستگاه پردازش میشود شامل ولتاژ ، جریان ، توان اکتیو، توان رکتیو، ضریب
قدرت، فرکانس و … میباشد.
همچنین قابلیت تشخیص نوع مصرف کننده از لحاظ سلفی یا خازنی را دارا می باشد .
ورودی دستگاه ممکن است یک سیگنال که دارای اعوجاج و هارمونیک است باشد به عنوان مثال سیگنال جریان ورودی Inverter و یا درایورهای SCR و … که در تمامی حالات مقادیر RMS به صورت دقیق و با دقت 0.5 % اندازه گیری می شود .
کمیت های اندازه گیری شده هر کدام به طور مجزا میتوانند به خروجی آنالوگ وصل شده و یا با توجه به Set point های تعریف شده خروجی رله را تحریک کند. توسط پورت سریال Modbus RTU) RS485) می توان چندین دستگاه را توسط BUS دو سیمه به هم وصل نمود و به صورت شبکه تمامی دستگاه ها مانیتور نمود و پارامترهای اندازه گیری شده آنها را مشاهده نمود.
کنترل و مونیتورینگ سیستم هوشمند:
از آنجا که دستگاه کنترلر به شبکه محلي متصل ميگردد از طريق هر کدام از رايانه هاي درون شبکه مي توان به سيستم وصل و امکان مشاهده ثبت رويدادها در سيستم را میسر و فرامين و تنظيمات لازم را به سيستم ارسال نمود. ارایه گزارشات به عنوان یک رابط کاربری قدرتمند، وضعیت شرایط محیطی را به صورت یکپارچه و زنده نمایش داده و وجود گرافها تصویری واضح از وضعیت فعلی شرایط محیطی را بهصورت روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه ارائه میدهد.
نمایش وضعیت سیستم بصورت کامل روی پنل اصلی
شرکت توان رسانای کادوس با بهره گیری از جدیدترین تکنولوژی روز، مجری سیستم های کنترل و منیتورینگ شالیکوبی ها در استان گیلان می باشد.
کنترل سیستم اعلان حريق:
با استفاده از سنسور دود ميتوان وقوع هرگونه آتشسوزي در سالن تشخيص داده شده و آلارمهاي لازم اعم از آژير، چراغ خطر، ارسال SMS و غيره ايجاد گردد تا بتوان حریق را کنترل کرد. با استفاده از سنسور برق شهر ميتوان بلا فاصله قطع شدن برق را تشخيص و اعلان نمود تا قبل از بحراني شدن شرايط اقدامات لازم صورت پذيرد.
کاهش هزینهها
بکارگیری این سیستم باعث کاهش هزینه در حوزه های زیر میشود:
- کاهش هزینه تعمیرات و قطعات
- عدم نیاز به پیمانکار دائمی جهت کنترل دستگاهها
- استفاده بهینه از منابع انسانی
- کاهش انرژی مصرف شده توسط دستگاه های مختلف
- صرفهجویی در زمان
- کاهش هزینههای ناشی از حوادث غیرمترقبه (آتشسوزی، سرقت و …)
- کاهش زمان کارکرد دستگاه ها که باعث افزایش عمر مفید و همچنین کاهش استهلاک آنها میشود.
چگونگی نصب و نظارت
- نصب سریع و آسان
- بدون تغییر در سیستم کنترل فعلی
- سازگاری کامل با دستگاهها و تجهیزات قدیمی
- امکان استقلال سیستم کنترل هوشمند از دیگر دستگاه ها
- توسعه پذیری و امکان اضافه کردن نامحدود دستگاه ها
- امکان اتصال سامانه هوشمند به سیستمهای نرم افزاری دیگر
- امکان نظارت امنیتی – ایمنی
- نظارت 24 ساعت بر سیستم
- کاهش هزینههای ناشی از اتفاقات غیر مترقبه
- نصب سیستم بدون نیاز به توقف روال عادی کار
- نرم افزار کاملاً ایرانی و فارسی، طراحی شده مطابق نیازهای بومی همراه با راهنما و آموزش
- آموزش رایگان در محل برای کاربران سیستم
- پشتیبانی از نرم افزار توسط کارشناسان مجرب
شرکت توان رسانای کادوس با بهره گیری از جدیدترین تکنولوژی روز، مجری سیستم های کنترل و منیتورینگ شالیکوبی ها در استان گیلان می باشد.
ما تمامی نیاز های یک کاربر سختگیر را تامین کرده ایم.
ما راه را برای همشهریانمان آسان کرده ایم.