اخبار, پروژه ها, نیروگاه خورشیدی

فروش برق خورشیدی به شبکه توزیع

اجرای سیستم های خورشیدی در گیلان

احداث سامانه خورشیدی متصل به شبکه و فروش برق تولیدی به شبکه توزیع

با توجه به اهمیت انرژی‌های نو و گسترش استفاده از نیروگاه‌های برق پاک و پایدار، شرکت توان رسانای کادوس در سال 1396 هجری شمسی با هدف فعالیت در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر آغاز به کار نمود. مشاوره، طراحی، تأمین تجهیزات، نصب، راه اندازی و نگهداری سیستم‌های انرژی خورشیدی، محور اصلی فعالیت‌های این شرکت را تشکیل می‌دهد.

 

سرمایه‌گذاری در بخش انرژي خورشیدی

افزایش ظرفیت شبکه برق منطقه‌ای و کمک به پایدارسازی صنعت برق کشور در شرایط حاضر از اهمیت ویژه‌ای برخورداراست. با سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی در کشور علاوه بر ترویج استفاده از انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر، قدمی بزرگ در راستای پیشبرد صنعت برق برداشته خواهد شد. از برتری سیستم‌های فتوولتائیک بر سایر سیستم‌های تولید انرژی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– نصب سریع و آسان

– نیاز ناچیز به تعمیر و نگهداری

– طول عمر بسیار بالا و استهلاک کم

– امکان کنترل هوشمند سیستم از راه دور

– امکان افزایش ظرفیت نیروگاه در آینده

– امکان استفاده از برق تولیدی در شرایط اضطراری با تغییرات جزئی در سیستم

با توجه به ناترازی های گسترده انرژی در طول سال و افزایش قیمت حامل های انرژی به ویژه برق، وزارت نیرو با اجرای طرح احداث نیروگاه های متصل به شبکه خانگی (حداقل 5 کیلووات) و امکان خرید برق تولیدی شرایط سرمایه گذاری مناسبی را برای هم میهنان عزیز فراهم نموده است. در این راستا  توانیر تفاهم نامه ای با نظام مهندسی کشور منعقد نمود که به تهیه “دستورالعمل شرکت توزیع در مورد سامانه های خورشیدی بامی”  انجامید. براساس این طرح متقاضیان خصوصی می توانند با بررسی اولیه فضای موثر و کیلووات تولیدی مناسب آن فضا و ثبت نام در سامانه مهرسان توسط شرکت های دیصلاح مورد تایید ساتبا نسبت به نصب و راه اندازی آن اقدام نمایند.

امکان اجاره زمین با هماهنگی شرکت توزیع به سازمان ها و ادارات جهت احداث سامانه های خورشیدی وجود دارد.

شرکت فنی مهندسی توان رسانای کادوس بعنوان اولین و تنها شرکت مورد تایید ساتبا (سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی) در استان گیلان آماده طراحی و امکان سنجی، اجرا و نصب و راه اندازی با امکان قرارداد تعمیر و نگهداری نیروگاه های متصل و منفصل از شبکه در استان گیلان و استان های همجوار خود می باشد.

 جهت مشاوره با شماره تلفن های 32545881-013   32005068-013 و 09123334235 تماس بگیرید.

 

تفاوت نیروگاه های متصل و منفصل از شبکه:

طرح فوق جهت سرمایه گذاری اشخاص و شرکت های خصوصی با احداث سامانه های خورشیدی یا اجاره زمین های شخصی خود با هماهنگی شرکت توزیع به سازمان ها و ادارات جهت احداث سامانه خورشیدی می باشد. که ماهانه معادل برق تولیدی سامانه خورشیدی با اعمال تعدیل و قیمت مصوبه در هر دوره، به حساب مالک سامانه واریز خواهد شد.

اما در احداث نیروگاه منفصل از شبکه مالک باید میزان دقیق وات مصرفی تجهیزات برقی خود را با میزان استفاده هریک در روز یا شب مشخص نماید و براساس استفاده تجهیزات در شب و روزهای ابری متناسب موقعیت مکانی پروژه باتری درنظر گرفته می شود، بنابراین در این روش هزینه احداث پروژه به دلیل استفاده از باتری بیشتر خواهد بود و امکان فروش به شبکه توزیع درصورتی که زیر 5 کیلووات باشد، نمی باشد.

 

 برآورد افتصادی احداث نیروگاه 200 کیلووات:

بر اساس دستورالعمل عرضه و تبادل برق تجدیدپذیر در بورس انرژی، تهیه شده در سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) نیروگاه‌های دارای قرارداد تابلو سبز مجازند  100% برق قابل تولید خود را در بورس انرژی عرضه نمایند. همچنین بر اساس دستورالعمل توسعه مبادلات برق در بورس انرژی مورخ اسفند 1401، در صورت عدم فروش برق عرضه شده توسط نیروگاه‌های تجدیدپذیر، ساتبا مکلف است مبلغی معادل 70% متوسط قیمت نماد مورد معامله تابلو برق سبز در دوره تولید را، به آنان پرداخت نماید. خریداران برق سبز شامل صنایع بالای یک مگاوات و مزارع استخراج رمزارز خواهند بود. تابلو برق سبز در بورس انرژی از ابتدای خردادماه 1402 شروع به فعالیت کرده است. طبق این داده‌ها متوسط نرخ خرید نماد تیرماه (از 1 خرداد تا 28 خرداد) 313/21 ریال برای هر کیلووات ساعت، متوسط نرخ خرید نماد مردادماه (از 29 خرداد تا 28 تیر) 402/34 ریال هر کیلووات ساعت، متوسط نرخ خرید نماد شهریورماه (از 29 تیر تا 28 مرداد) 515/25 ریال برای هرکیلووات ساعت و متوسط نرخ خرید نماد مهرماه (از 29 مرداد تا 28 شهریور) 378/17 ریال برای هر کیلووات ساعت بوده است. جهت محاسبه درآمد نیروگاه خورشیدی پیشنهادی، نرخ پایه برق تجدیدپذیر تولید شده تالار بورس در سال اول 41,057 ریال به ازای هر کیلووات ساعت در نظر گرفته شده است. برای پیش‌بینی این نرخ در سال‌های بعد از ضریب تعدیل استفاده شده طبق مصوبه وزارت نیرو جهت محاسبه نرخ تعدیل شده برق تجدیدپذیر در قراردادهای فروش برق تضمینی استفاده شده است (شاخص قیمت خرده فروشی در سال اول 26% و مابقی سال‌ها 15% و نرخ تورم در سال اول 40% و مابقی سال‌ها 19%).

همچنین حداقل میزان توان نامی سامانه براساس نقشه های معماری و میزان فضای مفید قابل استفاده بر روی پشت بام / حیاط /  پارک ینگ توسط نمایندگان شرکتهای توزیع و سازمان نظام مهندسی درهرحال، نباید از 5 کیلووات کمتر باشد.

ارزش اقتصادی انرژی تولیدی و برگشت سرمایه (تولید 150 کیلووات):

  • هر کیلووات نیروگاه منصوبه در سامانه خورشیدی سالانه 1850 کیلووات ساعت انرژی تولید می‌نماید.
  • سامانه 150 کیلووات سامانه برق خورشیدی سالانه 277 هزار و 500 کیلووات ساعت انرژی تولیدی سالانه دارد.
  • با توجه به اعلام مبلغ 33/734 ریال به ازای هر کیلو وات ساعت به عنوان تعرفه محاسبه هزینه مربوط به تیرماه 1403، ارزش برق تولیدی سالانه این سامانه حدود 936 میلیون تومان در سال بوده و در صورت عدم نصب این مبلغ در فیش‌های برق انعکاس خواهد یافت.
  • با توجه به اعلام مبلغ 14/490 ریال به ازای هر کیلو وات ساعت به عنوان تعرفه محاسبه هزینه مربوط به مهر 1403، ارزش برق تولیدی سالانه این سامانه حدود 11/500/000/000(یک میلیارد و یکصد و پنجاه هزازتومان) بوده و در صورت عدم نصب و محاسبه کل ظرفیت، این مبلغ به عنوان هزینه سالانه انرژی در فیش‌های برق انعکاس خواهد یافت.
  • لازم به ذکر است این تعرفه سالانه تغییر خواهد کرد.